Sadmir Tarić tvrdi da je Edin Gačić lociran zahvaljujući njemu, traži 50.000 KM od Vlade KS

Sadmir Tarić, uposlenik „Sarajevoputeva“ koji radi na održavanju autoputa, tvrdi za “Avaz” da je na osnovu njegove informacije policiji gdje se nalazi Edin Gačić on i otkriven te na kraju i likvidiran.

Zbog toga od nadležnih institucija Kantona Sarajevo traži obećanu nagradu u iznosu od 50.000 KM, jer su javnost obavijestili da će nagraditi informaciju koja će dovesti do lokacije Gačića.

Pojasnio nam je da je nedjelju, tokom obavljanja poslovnih zadataka na održavanju autoputa na Koridoru Sarajevo – Tarčin, ugledao Gačića na brdu pored puta i da je odmah sve prijavio policiji.

– Da nisam zvao policiju, ubio bi nekoga. Vidjeli smo ga kako čuči kraj drveta te smo pozvali policiju. Sa mnom je bio kolega Amir Karović. Imamo dokaze, ima videonadzor “Autocesta”, ima svega. Kolega moj ga je isto vidio. Nedugo zatim, policija ga je okružila, što se vidi na snimku – kaže Tarić za „Avaz“.

Tvrdi da ga jutros u MUP-u KS nisu željeli saslušati i da ne zna šta se tu mulja.

– Ma, svi nešto nervozni, počeli me ispitivati koga sam zvao, koje policajce, da im dam brojeve telefona. No, sve ima zabilježeno, lista poziva. Ne znam što ovo rade. Šta se krije, kome se ovo štima, pojma nemam. Ali znam da je na osnovu naše informacije lociran i da su otišli za njim u šumu. Sve se vidi na snimcima – tvrdi Tarić.

Povodom Tarićevih tvrdnji da je njegova informacija dovela do hapšenja, na društvenim mrežama oglasio se premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

– Kao što smo rekli jučer na konferenciji za medije, nakon policijskog izvještaja ćemo utvrditi činjenice u vezi s raspisanom nagradom. Obavijestio sam ministra MUP-a da porazgovara sa osobom koja tvrdi da joj pripada nagrada – napisao je Forto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments