Safija sve priznala: Podmetnula požar u kući u kojoj su bili bivši suprug i njegova djevojka

Viši državni tužilac u Bijelom Polju podigao je optužnicu protiv Safije Klimente (55). Optužnica je dostavljena tamošnjem Višem sudu na potvrđivanje, pišu ”Dnevne novine”.

Klimenta se tereti da je 8. aprila ove godine u ranim jutarnjim satima, u naselju Besnik kod Rožaja, podmetnula požar u kući u kojoj je donedavno živjela, a u kući su bili njen bivši suprug Sulejman Murić (61) i njegova nevjenčana supruga Sedina Mocević (45).

Safija Klimenta je tokom istrage priznala da je podmetnula požar, navodeći kako nije namjeravala da likvidira bilo koga. Kazala je i da je dugo godina živjela u braku sa Sulejmanom, s kojim je izrodila šestero djece, koja su sada punoljetna. Također je ispričala kako se od supruga razvela 2011. godine zbog maltretiranja.

Kuća
loading...

Do januara ove godine živjela je u kući koju su zajednički gradili, a potom je otišla da živi u Bar kod sina i snahe.

Klimenta je navela kako je ovo uradila jer nije mogla podnijeti da druga žena živi u kući koju je ona “teškom mukom” sagradila s bivšim suprugom “odvajajući od usta da se izgradi porodični dom”. Kazala je i kako nevjenčanu ženu njenog bivšeg supruga nije poznavala.

Kobnog dana Klimenta je došla do kuće prešavši pješke deset kilometara te je prethodno na benzinskoj pumpi u Rožajama kupila dva litra benzina. U kuću je ušla kroz prozor od kupatila te se uputila u dnevni boravak, gdje je prosula benzin i bacila zapaljenu šibicu.

U kuću ušla kroz prozor

Bivši suprug i njegova nevjenčana supruga spavali su u susjednoj sobi.

Kazala je kako žali što je za epilog imalo stradanje dvije osobe jer, kako je rekla, “bilo kakav da je bio, ipak je bio otac njene djece”.

Ona je lišena slobode istog dana, na povratku iz Rožaja prema Baru.

Komentari