Sago Džugum se bavio preprodajom automobila, organizacijom nastupa pjevača i prostitucijom

U nastavku suđenja Sadi Đugumu (46), optuženom za organizirani kriminal u vezi s drugim krivičnim djelima, među kojima i navođenje na prostituciju i trgovina ljudima, u petak je posljednji svjedok odbrane trebao biti Mijo Krajina iz Tomislavgrada.

Usvojen prijedlog

Međutim, Đugum će na narednom ročištu svjedočiti u svoju korist. Predložila je to njegova odbrana advokati Emir Karača i Dragan Barbarić, što je Sudsko vijeće, kojim predsjedava Danijela Dalipagić-Rizvanović, a u kojem su Merima Ćatić i Elis Sultanić, usvojilo piše Avaz

S. H. je, podsjetimo, prema navodima optužnice, kao maloljetnu, Đugum navodio i poticao na pružanje seksualnih usluga od 2012. do 2013. godine.

Inače, Mijo Krajina, koji je svjedočio na okolnosti poznanstva s Đugumom u periodu od 2017. do 2018. godine, kada je s njim na nekoliko mjeseci boravio u Beču, u Austriji, kazao je kako ne poznaje S. H. niti ikoga iz Mostara. Za S. H. zna „iz medija i Facebooka“. Odgovarajući na pitanja Karače, ustvrdio je da se Đugum bavio preprodajom auta. Nakon boravka u Beču svjedok je rekao da se vratio u Tomislavgrad, a da je Đugum “stalno išao gore-dolje“.

Imao jarane

– Imao je jarane gore, kupovao je, preprodavao. Prvi Hummer u gradu, znalo se da je to Sado, prvi Bentley isto – kazao je svjedok.

Potvrdio je kako mu je poznato da se Đugum bavio organizacijom dolaska pjevača, ali „nisu bili profesionalni“. U Tomislavgradu je živio, kako je rekao, u blizini Đugumovih te mu je pomagao u obavljanju nekih poslova u vezi s kućom, za šta je dobivao novac.

Na pitanje odbrane o tome, „kada je već spomenuo automobil Hummer, je li mu poznato da je policija u Beču zaustavila Đuguma i S. H. u tom vozilu“, odgovorio je da nije.

Đugum je zatražio da mu se za svjedočenje osigura laptop, kako bi mogao prezentirati digitalne dokaze.

Advokatska tajna

Pod upitnikom je ostalo to hoće li biti dopušteno svjedočenje advokata Rizaha Uljića iz Tuzle.

Postupajući tužilac Kemal Maksumić nije prigovarao tom prijedlogu, ali je ukazao na to da postoji mogućnost da je S. H. zastupao kao stranku, pa je u tom slučaju dužan čuvati advokatsku tajnu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79