Sahrana troje ubijene djece trebala bi biti u Neumu

Stravičan zločin počinjen u Zagrebu šokirao je regiju. Otac Harald Kopitz je ubio je svoje troje djece, blizance dječaka i djevojčicu od 7 godina i mališana od 4 godine.

Otac i majka su bili razvedeni, a majka Dajana Kopitz nije bila u Zagrebu već u Neumu, odakle je rodom.

Dragan Jurković, načelnik Neuma, za „Avazov“ portal je potvrdio da je majka Dajana tragično nastradale djece rodom iz Neuma.

Majka ubijene djece u teškom psihičkom stanju, vratila se u rodni Neum

“U Neumu je završila osnovnu školu, u Neumu joj žive roditelji i djeca su preko ljeta boravila u Neumu”, kazao je Jurković.

Prema još neslužbenim informacijama sahrana bi trebala biti u Neumu.

“Ukoliko sahrana mališana bude u Neumu, proglasit ćemo Dan žalosti na taj dan. Jako mi je žao. Izražavam svoju iskrenu sućut”; zaključio je Jurković.

Majka ubijene djece radila je kao menadžerica u turizmu, na mjestu voditeljice odjela u jednom uglednom u hotel-resortu u Dubrovniku.

‘Djeca su tijekom ljeta bila u Neumu kod bake i djeda‘

“Bio je opsednut idejom da im nije biološki otac”: Prijeti mu 50 godina zatvora

U objavi koju je prije jezivog zločina ostavio na svom Fejzbuk profilu, Austrijanac se žalio kako mu njegova braća iz masonske lože nisu htjeli pomoći u poslu te je iznio svoje brige o finansijama.

– Bio je na dnu, nije imao novca – kazao je izvor o Haraldu koji je, prema njegovim navodima, bio u velikim problemima.

U masonskim krugovima su zbog Kopitzove optužbe u nevjerici.

Portparol Svjetske masonske organizacije izvijestio je kako nije Kopitza poznavao lično i kako ga ne može identifikovati kao jednog od braće.

– Ne znam šta je očekivao i zašto se uopšte pridružio masonima, ako je to uopšte istna. Masoni se međusobno pomažu samo legalno. S druge strane, ništa ne opravdava ubistvo, to ne odgovara masonskoj filozofiji. Masoni se ograđuju od počinitelja.

Kopitz je navodno vodio užurban život mimo svog života u Zagrebu. Prema izvoru austrijskog Hojtea, 56-godišnjak je često u Beču posjećivao “crvenu četvrt” i konzumirao drogu.

Njegov prijatelj kaže kako mu se Kopitz činio kao da je u depresiji. Navodno je nekoliko puta naglašavao kako je siguran da 7-godišnjim blizancima i četverogodišnjaku nije biološki otac.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79