Sahranjen dječak kojeg su nasmrt izujedali psi, porodica zanijemela, mještani u šoku

Na katoličkom groblju u Senti danas je sahranjen četvorogodišnji D. B, mališan koga su u utorak nasmrt izujedali porodični psi.

Majka nastradalog dječaka iz Sente: Zauvijek ću ti kupovati autiće, zauvijek si najljepši osmijeh…

Porodica je u beskrajnom bolu i tuzi na vječni počinak ispratila dječaka, jedinca Martine B. koja se žestoko borila sa psima da spasi svoje dijete.

Otkada se dogodila nezapamćena tragedija, i to na dan kada je maleni D. B. rođen, u ovom gradiću je sve utihnulo. Mještani saosjećaju sa porodicom i ističu da ih je tragedija sve pogodila. Rodbina, prijatelji, poznanici, komšije prolaze strašne trenutke i ne žele da komentarišu okolnosti koje su dovele do smrti djeteta. Mole za razumijevanje i mir.

Dječaka su psi nasmrt izujedali kod kapije

Dječakova prabaka Terezi B. iz Ade je izjavila da su psi, dva rotvajlera koji su usmrtili dijete i doberman bili u dvorištu kuće, bili u vlasništvu dječakovog oca. Prema njenim riječima njena unuka Martina je tražila od bivšeg partnera da odvede pse.

Također, prema riječima prabake, psi nikada nisu ranije napadali i D. B. je bez incidenata, bez straha, sretno uz majku, odrastao. U suzama i skrhana bolom žena je rekla da ne zna šta se dogodilo kobne noći, osim što joj je unuka telefonom ispričala borbu za sinovljev život. Zamolila je i da pozove njenog oca, Terezijinog sina.

Prisjeća se svog veselog praunuka koga su svi voljeli i kroz suze kaže da dječakovu majku život nije mazio. Naprotiv, brinula je o majci bez koje je ostala pre oko deset godina.

Martina B. se cijelim tijelom bacila u odbranu sina i sama zadobila teške povrede, psi su je izujedali i po leđima i rukama.

Međutim, rana koja nikada neće moći da zaraste je gubitak njenog jedinca od koga se prethodnog dana i oprostila na društvenim mrežama.

Ovo je dječak (4) kojeg su usmrtili rotvajleri: Majka podijelila sliku sa njegovog rođendana samo nekoliko sati prije tragedije

Mama te voli dragulju mamin najveći, zauvijek si srce mog srca, duša moje duše, zauvijek si snaga zbog koje se borim, zauvijek si najljepši mamin, zauvijek si najljepši osmijeh, zauvijek si sve što može biti zauvijek. Sine mamin, jedincu moj, zauvijek si tu uz mene i mama te osjeća i voli zauvijek najviše na svijetu!!! – napisala je ona.

Koliko je dječak bio omiljen i koliko je majka poštovana govori i ogroman broj poruka podrške i saučešća u njenom bolu.

Iz kuće na periferiji Sente psi su odvedena i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici eutanazirani. Pse je uspavala vetrinarska služba iz Sente, a specijalnim vozilom su prevezeni u Veterinarsku stanicu u Kikindi. Prema nezvaničnim podacima psi su bili negativni na bjesnilo.

Kapija sa posmrtnicom D. B. u Vozarskoj 5, iza koje se dogodila tragedija, je i dalje zapečačena.

Majka se borila da spasi dijete iz čeljusti pomahnitalih pasa: Mališan nasmrt izujedan na rođendan

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79