Sahranjeni djevojke i mladić poginuli u nesreći: “Roditelji od tuge hoće da crknu”

U dvorištu gdje su se nedavno radovali Ivaninom upisu na fakultet, danas bijeli kovčeg i vijenci.

Četiri sahrane mladih za dva dana ne pamte ni najstariji mještani Mačvanskog Pričinovića gdje su danas sahranjeni Miodrag i Ivana, i Klenja, gdje su se prijatelji oprostili od osamanestogodišnje Tanje.

Porta crkve u Mačvanskom Pričinoviću bila je danas mala da primi sve one koji su došli na posljednji oproštaj od Miodraga i Ivane. Zajedno su otišli na drugi svijez, a zajedno im se služi i opelo, piše Blic.

U dvorištu gdje su se nedavno radovali Ivaninom upisu na fakultet, danas bijeli kovčeg i vijenci. Došli su svi drugari i drugarice. U mimihodu, sa bijelim ružama u ruci, uputili su se prema seoskoj crkvi, gdje će je, zajedno sa Miodragom ispratiti na posljednje putovanje.

Jecaji prekidaju tišinu koja ovdje traje tri dana, od kobnog jutra kada je mirno mačvansko selo pogodila strašna vijest, da je četvoro mladih izgubilo život. U tužnoj koloni na čijem čelu sa Miodragovom slikom idu sestra i djevojka, pridržavajući jedna drugu da ih ne izdaju noge, pognute glave brišući suze hodaju drugari, prijatelji, rodbina.

– Srce hoće da prepukne. Kako li je majkama? – pita se kroz suze jedna od starijih žena, podvezana u maramu. Došla je dva kilometra pješke, kao i mnogi koji su se okupili ispred prodavnice, odakle će kasnije na groblje.

Bili su i juče da isprate Saru. Kažu, i nebo je plakalo.

– Kad su je sahranjivali, u jednom trenutku pao je pljusak. Kažu kad se to desi, i nebo plače za njom. Neki kažu da to znači da će umrijeti još neko, ali ovo je previše – kaže jedna od žena koja je došla i danas na sahranu.

Teško je bilo gledati tugu, pa je hitna pomoć i juče i danas bila parkirana ispred crkve. Kažu mještani, bilo je i onih koji nisu mogli da podnesu. Familija je danima neutješna.

– Na Sarinoj sahrani baba samo kuka i kaže: “Sine, umjesto da ti nas sahranjuješ, sahranjujemo mi tebe. A već roditelji, oni hoće da crknu – priče jedna od mještanki Mačvanskog Pričinovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79