Saida ima 10 godina, majka joj je umrla prije sedam dana, živi od 180 KM njene penzije!

Dobra djela Tajna uspjeha «Udruženje DHD» podijelilo je objavu za humanitarnu pomoć koju dijelimo u nastavku:

,,Pomozite dragi prijatelji malu djevojčicu Saidu Džinić iz Zavidovića, koja je prije sedam dana ostala bez majke.

MOLIMO VAS ZA PODJELU INFORMACIJA

Predstavnici humanitarnog udruženja DHD Nuraga Fojnica i Alen Joldić su danas se odmah odazvali na apel za pomoć i poziv ožalošćenog oca Ćašifa Džinića iz Zavidovića. Ćašif nas je zamolio da pomognemo njegovu malu djevojčicu Saidu koja ima svega 10 godina života.

Ćašif je nezaposlen, kao dječak je išao u specijalnu školu i od malena sa zdravljem nije kako treba. Živi od penzije koju je naslijedio od rahmetli majke i ona iznosi svega 180 KM.

Nakon teške bolesti mu je prije sedam dana preselila supruga na bolji svijet. Dok je supruga bila živa, kažu da su se zajedno borili oko svoje djece i nisu nikada tražili bilo kakvu pomoć. Za koji dan mu djevojčica Saida kreće u školu. On nije u mogućnosti da joj može kupiti školski pribor, odjeću i obuću (38 broj). Nije u stanju da joj može obezbijediti svakodnevnu užinu u školi. Mala djevojčica Saida nam je kroz plač rekla da joj je najveća želja da ima biciklo i telefon, jer svi njezni vršnjaci to imaju a ona nažalost ne. Njoj je potreban i laptop za škole radi online nastave(ukoliko uvedu i ponovo bude) i potreban joj je i bolji krevet na kojem spava, jer isti je u katastrofalnom stanju.

Ova mala djevojčica zaslužuje bolji život i pomoć svih nas. Humanitarno udruženje DHD Vas sve poziva da pomognete ukoliko imate nešto od navedenog viška i da usrećite ovu malu djevojčicu. Ako neko ima viška peć na drva, bolji ormar i veš masinu, svakako bi im dobro došlo, jer ista peć im je dotrajala, kao i ormar i veš mašina. Molimo Vas za podjelu informacije i za pomoć ove ožalošćene porodice.

Vise o našoj posjeti ovoj poroci će aBd biti prikazano i na video snimku.

Pozivom na broj 17009 donirate 2 KM za pomoć socijalno ugroženim kategorijama, pozivom na broj 17008 donirate 2 KM za jedan besplatan obrok starim i socijalno ugroženim osobama, rad udruženja DHD možete pomoći i uplatama putem naših standardnih računa:

PayPal: dhd.humanost@gmail.com

Za uplate iz BiH: UNION BANKA DD SARAJEVO
Broj računa : 1020320000033472

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: UNION BANKA DD SARAJEVO
SWIFT CODE: UBKSBA22
IBAN: BA391020320000033472

Primalac: Udruženje DHD , Mehmeda Spahe bb, 72220 Zavidovići

+38761 250 152 i +387 62 664 138 brojevi mobitela za sve ostale informacije.

Svi koji želite pomoći ovu porodicu to možete učiniti isključivo “LIČNO” da ih obiđete i pomognete”

Pomozite dragi prijatelji malu djevojčicu Saidu Džinić iz Zavidovića, koja je prije sedam dana ostala bez majke 😥 MOLIMO VAS ZA PODJELU INFORMACIJA 👏 ▶️PayPal: dhd.humanost@gmail.com

Pomozite dragi prijatelji malu djevojčicu Saidu Džinić iz Zavidovića, koja je prije sedam dana ostala bez majke 😥

MOLIMO VAS ZA PODJELU INFORMACIJA 👏

Predstavnici humanitarnog udruženja DHD Nuraga Fojnica i Alen Joldić su danas se odmah odazvali na apel za pomoć i poziv ožalošćenog oca Ćašifa Džinića iz Zavidovića. Ćašif nas je zamolio da pomognemo njegovu malu djevojčicu Saidu koja ima svega 10 godina života. Ćašif je nezaposlen, kao dječak je išao u specijalnu školu i od malena sa zdravljem nije kako treba. Živi od penzije koju je naslijedio od rahmetli majke i ona iznosi svega 180 KM. Nakon teške bolesti mu je prije sedam dana preselila supruga na bolji svijet. Dok je supruga bila živa, kažu da su se zajedno borili oko svoje djece i nisu nikada tražili bilo kakvu pomoć. Za koji dan mu djevojčica Saida kreće u školu. On nije u mogućnosti da joj može kupiti školski pribor, odjeću i obuću(38 broj). Nije u stanju da joj može obezbijediti svakodnevnu užinu u školi. Mala djevojčica Saida nam je kroz plač rekla da joj je najveća želja da ima biciklo i telefon, jer svi njezni vršnjaci to imaju a ona nažalost ne. Njoj je potreban i laptop za škole radi online nastave(ukoliko uvedu i ponovo bude) i potreban joj je i bolji krevet na kojem spava, jer isti je u katastrofalnom stanju.
Ova mala djevojčica zaslužuje bolji život i pomoć svih nas. Humanitarno udruženje DHD Vas sve poziva da pomognete ukoliko imate nešto od navedenog viška i da usrećite ovu malu djevojčicu. Ako neko ima viška peć na drva, bolji orman i veš masinu, svakako bi im dobro došlo, jer ista peć im je dotrajala, kao i orman i veš mašina. Molimo Vas za podjelu informacije i za pomoć ove ožalošćene porodice👏😥

Vise o našoj posjeti ovoj poroci možete pogledati i na video snimku.

Pozivom na broj 17009 donirate 2 KM za pomoć socijalno ugroženim kategorijama, pozivom na broj 17008 donirate 2 KM za jedan besplatan obrok starim i socijalno ugroženim osobama, rad udruženja DHD možete pomoći i uplatama putem naših standardnih računa:

▶️PayPal:
dhd.humanost@gmail.com

▶️ Za uplate iz BiH:
UNION BANKA DD SARAJEVO
Broj računa : 1020320000033472

▶️ Za uplate iz inostranstva:
Banks name: UNION BANKA DD SARAJEVO
SWIFT CODE: UBKSBA22
IBAN: BA391020320000033472

▶️ Primalac: Udruženje DHD , Mehmeda Spahe bb, 72220 Zavidovići

+38761 250 152 i +387 62 664 138 brojevi mobitela za sve ostale informacije.

Svi koji želite pomoći ovu porodicu to možete učiniti isključivo “LIČNO” da ih obiđete i pomognete❗

Posted by Dobra djela Tajna uspjeha «Udruženje DHD» on Wednesday, August 18, 2021

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79