Sakib B. kojeg su razbojnici opljačkali: Taj Harun je sve slagao, spreman je da kaže bilo šta da se izvuče

Redakciji “Dnevnog avaza” obratio se Sakib B., čiju su kuću na Vratniku u četvrtak u tri sata ujutro uz prijetnju pištoljem opljačkali Harun Osivčić, Samir Uzunović i Admir Duvnjak. Iz kuće su odneseni LCD, mobitel i hrana.

Sa Sakibom B. došao je i Džanin D. demantirajući navode Haruna Osivčića, koji je u policiji izjavio da su zajedno provodili vrijeme i da su pili te da je oštećeni, navodno, dugovao novac Uzunoviću.

– To su sve laži, on je spreman sada da kaže bilo šta samo da se izvuče. Haruna znam kroz maglu, a ostale i ne poznajem. U šoku sam kad sam ovo pročitao. Kakav televizor, kakva droga, sve su to laži – kazao nam je uznemireno Sakib B.

Džanin D. je pojasnio da je on 25. septembra sjedio na terasi kod Sakiba kada je trojka prošla pored njegove kuće.

– Uzunović je prepoznao moj glas jer smo išli zajedno u školu. Haruna znam iz viđenja, a trećeg i ne poznajem. Došli su na terasu da se pozdrave, zadržali se tri minute i otišli. Nisu pili pivo, niti sjedili. Razišli smo se, bilo je to oko 22.30 sati, a onda se kasnije desilo to što se desilo. Upali su u Sakibovu kuću – kaže Džanin, također demantirajući da se družio s Osivčićem i ostalima.

Inače, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je jučer prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje pritvora trojici lišenih slobide zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79