Sako Bibić i ostali negirali da su švercali drogu i prali novac

Na ročištu za izjašnjenje o krivnji, koje je održano danas u Sudu BiH optuženi Sako Bibić, Admir Halimanović, Eldar Hujić i Đoko Komar izjasnili su se da nisu krivi.

Sako Bibić, Eldar Hujić, Admir Halimanović, Alem Zukić i Đoko Komar drogu prevozili u EU, a onda novac ulagali u vozila i nekretnite

Oni se terete da su od kraja 2019. do kraja 2021. godine postali pripadnici grupe za organizovani kriminal i djelovali na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, kao i zemaljama EU, te vršili krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa droge i pranja novca, javlja Avaz.

U optužnici se navodi da su optuženi, komunicirajući putem zaštićenih aplikacija Sky i Anom, dogovarali realizaciju izvršenja krivičnih djela, te krijumčarenje, prevoz, skrivanje i dalji transport prema zemljama EU, kao i plasman na ilegalnom narkotržištu na teritoriji BiH, velikih količina skanka, najčešće u količinama od oko 100 kilograma.

Droga je krijumčarena na područje Hrvatske, Njemačke, Nizozemske i Poljske radi plasmana na ilegalnom narkotržištu u tim zemljama, za što su dobijali velike količine novca, koje su koristili za kupovinu nekretnina i skupocjenih motornih vozila, te tako vršili pranje novca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79