Salčin smijenjen s mjesta direktora Agencije za javne nabavke, v.d. direktora Muamer Bandić

Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici razriješio je Đenana Salčina dužnosti direktora Agencije za javne nabavke BiH, a za v. d. direktora imenovao Muamera Bandića na period od tri mjeseca.

Prethodno je Vijeće ministara BiH upoznato sa mišljenjem Agencije za državnu službu BiH, koja je provela javni konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH te jednoglasno odbacilo prijedlog da se za direktora ove agencije imenuje Кenan Vehabović, saopćeno je iz VMBiH.

Vijeće ministara je naložio Agenciji za državnu službu BiH da raspiše novi konkurs za direktora Agencije za javne nabavke BiH.

Također, Bandić je razriješen dosadašnje dužnosti direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH imenovalo je Džemila Hajrića za direktora i Slobodana Dojčinovića za zamjenika direktora Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, kao prvorangirane kandidate nakon okončane procedure javnog konkursa koji je provela Agencija za državnu službu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79