Salem Marić: Probosanske stranke imat će 18 vijećnika, Zlatko Guzin će biti gradonačelnik

Predsjednik Gradskog odbora SDA Mostar Salem Marić kaže da Koalicija za Mostar ima najviše razloga za slavlje.

“Možda bi mi imali najviše razloge za sljavlje, mi smo realisti. Na uzorku od 15 posto mi vodimo ubjedljivo i naš Zlatko Guzin će biti gradonačelnik Mostara”, kazao je on.

Izlaznost od 55 posto je dobra u ovakvim vremenima, dodao je on.

“Rano je još govoriti o brojevima vijećnika, naša koalicija je prva, HDZ je drugi, Bh. blok je treći, HRS je čestvrti. Realno je da probosanske stranke imaju 18 vijećnika”, naveo je on vjerujući da će dva probosanska bloka imati većinu budućem Gradskom vijeću.

Koalicija za Mostar okuplja SDA, SBB, DF, Stranka za BiH i BPS, a očekuju i podršku drugih probosanskih stranaka u Gradskom vijeću kod izbora gradonačelnika.

Izlaznost u Mostaru bila je relativno visokih 55 posto, a Mostarci prvi put nakon 12 godina biraju svoju lokalnu vlast. Posljednjih osam godina Mostarom vlada HDZ-ov načelnik Ljubo Bešlić.

Gradsko vijeće Grada Mostara čini 35 vijećnika, od toga se 22 biraju s 6 gradskih područja, a 13 sa centralne gradske liste. Gradsko područje Jugozapad daje 7 vijećnika, Stari Grad 5, Zapad 4, a Jug, Jugoistok i Sjever po 2. prenosi Klix.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79