Salem Prolić preko advokata negirao da je priznao krivicu

Foto Zurnal

Salem Prolić jedan je od 12 lišenih slobode u SIPA-inoj akciji “VAR” koja se desila u ponedjeljak ujutro.

Kako su se namještale utakmice: “Za ženu zelene, za djecu kafene novčanice”

Pored Prolića u ovoj akciji uhapšeni su još Ilija Živković, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Oni su optuženi za tri krivična djela, a to su organizovani kriminal, primanje dara i drugih oblika koristi te zloupotreba položaja. Jutros je objavljeno da je Prolić priznao krivicu, te da je pristao da sarađuje sa Tužilaštvom BiH.

Međutim, on je putem svog advokata poslao demant na tu vijest. Njegov advokat Senad Pećanin dostavio je demant i ističe da nije istina da je Prolić inspektorima priznao djela koja mu se stavljaju na teret, te da nije pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH.

Svi privedeni u akciji VAR pušteni su da se brane sa slobode

Uhapšeni u akciji “VAR” pušteni su da se brane sa slobode, a iz Tužilaštva BiH su poručili da nastavljaju istragu u ovom slučaju, te da će uskoro biti poznato više informacija, prenosi SportSport.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79