Sama sebi kopa jamu: Tužiteljica Gordana Tadić objavila dokaze koji je dodatno kompromitiraju!

Namjeravajući da se spasi od krivičnog ili disciplinskog gonjenja, glavna državna tužiteljica Gordana Tadić počela je objavljivati dokaze koji je dodatno kompromitiraju.

Tako je danas, posredno, izvijestila javnost da je ona još 25. marta 2019. godine raskinula ugovor sa Milanom Milidragom u čijem je stanu, navodno, stanovala, te da od države BiH nije uzela nešto što joj ne pripada.

I baš taj dokaz potvrđuje sve navode koje je “Oslobođenje” objavljivalo tokom sedmice.

Dakle, Gordana Tadić tvrdi da je 25. marta 2019. godine sa Milanom Milidragom raskinula ugovor o najmu stana, koji je potpisan 1. juna 2015. godine. E, upravo taj ugovor, raskinut u martu 2019. godine, Gordana Tadić je kasnije najmanje tri puta upotrijebila kako bi naplatila naknadu za smještaj.

I to za period nakon raskidanja ugovora. Prvi put, glavna državna tužiteljica je nevažeći ugovor upotrijebila 31. decembra 2019. godine ili, u prijevodu, devet mjeseci nakon što ga je raskinula. Nevažeći ugovor Gordana Tadić je priložila u tužbi protiv Bosne i Hercegovine kojom je tražila naknadu troškova za smještaj u stanu Milana Milidraga za period mart-decembar 2019. godine. A ugovor tada nije važio.

Drugi put je Gordana Tadić nevažeći ugovor sa Milidragom upotrijebila 11. februara 2020. godine. Tada je na pripremnom ročištu u Sudu BiH njen punomoćnik Senad Pizović dostavio ugovor između Gordane Tadić i Milana Milidraga o najmu stana u Gradačačkoj ulici. Tim je ugovorom Gordana Tadić preko punomoćnika tražila naknadu troškova za smještaj za period mart – decembar 2019. godine.

Pojednostavljeno, glavna državna tužiteljica je 11 mjeseci nakon raskida ugovora sa Milanom Milidragom uvjeravala Sud BiH da je ugovor sa Milanom Milidragom – važeći te da na osnovu toga ima pravo na naknadu za smještaj tokom cijele 2019. godine.

Treći put je raskinuti ugovor Gordana Tadić upotrijebila u martu 2020. godine, kada je vještaku Elmedinu Mansi priložila ugovor sa Milanom Milidragom na osnovu kojeg je on konstatovao da Gordana Tadić ima pravo na troškove smještaja tokom cijele 2019. godine. Dakle, godinu dana nakon što je raskinula ugovor sa Milidragom, Gordana Tadić je na osnovu raskinutih ugovora tražila isplatu troškova smještaja za period nakon raskida ugovora.

“Ja do danas nisam znao da je Gordana Tadić imala dokaz o raskidanju ugovora sa Milanom Milidragom”, kazao je za “Oslobođenje” Senad Pizović. To znači da je glavna državna tužiteljica krivotvorenjem činjenica namjeravala da od države BiH naplati troškove smještaja u stanu koji, sad je jasno, ni formalno nije unajmljivala.

No, tu se nameću i druga pitanja. Budući da Gordana Tadić tvrdi da je u martu 2019. godine raskinula ugovor sa Milidragom te da od tada ne živi u tom stanu, nije jasno na osnovu čega je od države BiH naplatila troškove za odvojeni život. Naime, glavna državna tužiteljica Sudu BiH nije dostavila novi ugovor o najmu stana za period mart-decembar 2019. godine tako da uopće nema dokaza da je ona živjela u Sarajevu u tom periodu. Na osnovu čega je, onda, od države BiH naplatila troškove odvojenog života za period mart – decembar 2019. godine? Ako je boravila, a policijska kućica na toj adresi dokazuje da jeste, na adresi Gradačačka 29, onda je mogla biti samo u stanu u kojem formalno živi njen sin Tomislav. A ako je Tomislav živio na adresi gdje je prijavljen, kako je, onda, Gordana Tadić mogla od države BiH sredinom ove godine naplatiti troškove odvojenog života, a sve vrijeme je živjela sa članom porodice?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79