Samijeva smrt potresla je cijelu BiH, a špekulacije porodici nanose još veću bol

U Sarajevu je jučer na vječni počinak ispraćen 13-godišnji dječak Sami Čamdžić, a članovi porodice na društvenim mrežama uputili su apel javnosti o ovom slučaju.

Samijeva smrt je potresla sve. I one koji su ga poznavali i one koji nisu. Bio je dječak najumilnijeg lica, poseban, višestruko nadaren… U trenucima bola se čini da je lakše uprijeti prstom i uzeti sebi za pravo pronalaziti krivca i tamo gdje ga nema.

Bol porodice i bliskih osoba ništa ublažiti ne može, naprotiv.

Širenje dezinformacija samo produbljuje tragediju. Molim vas, pomolite se za smiraj duše našeg dragog Samija. On ostaje da živi u svima nama, u svojoj divnoj sestri, mlađem bratu, roditeljima, Anji-najboljoj mami ovog svijeta, svima koji su ga poznavali i na koje je ostavio trag u svojih trinaest godina, napisali su u objavi.

O bolnom gubitku oglasila se i poznata bh. novinarka, kao i mnogi čije su riječi podrške upućene porodici i najljepša sjećanja na divnog dječaka preplavile društvene mreže.

-Opraštamo se od predivnog i plemenitog Samija. Imao je samo 13 godina i otišao je nesretnim slučajem. Svu svoju energiju šaljem roditeljima u ovoj nemjerljivoj boli. Dragi dječače, leti i igraj se, sanjaj i lijepo spavaj, napisala je novinarka Arijana Saračević Helać piše Source.

Od jučer nastojim skupiti snagu da na svoju stranicu postavim obavijest da će sutra, u subotu, biti klanjana dženaza, a u zemlju spušteno lijepo nježno tijelo našeg Samija, sina mojih Adnane i Alena, unuka mog brata Azima i moje Cune.

Ne znam kako obavijestiti moje prijatelje da je naš dječak, u čije je oči stalo plavetnilo cijelog neba, toplina sunca, mudrost velikana, razigranost leptira, te oči zaklopio zauvijek. Kako kazati da će naš ponos, naša mudrica, najzgodniji klavirista, najsmjeliji skejter, skijaš i biciklista, čudesni plesač, plivač, golman, naš programer i youtuber, zauvijek ostati trinaestogodišnjak, snenog i toplog osmijeha.

  Krajina se danas oprašta od Ahmira, Ajlana i Neile

Božijom voljom, s kojom se mirimo i kad je ne razumijemo, izmijenjeni su njegovi veliki planovi za ovu i sve naredne sedmice i sva naša očekivanja i zamišljanja o budućnosti talentiranog i voljenog dječaka. Mi vjerujemo i znamo da je Sami s nama i kad to ne opažamo. Zato se sutra, u sarajevskoj Ibrahim-begovoj džamiji, nećemo oprostiti od njega. Sami ostaje s nama, i živjet će i “u djeci naše djece”.

Potvrđujući Božju Jednost, sutra ćemo svi, tražeći svoj put mirenja, moliti da čistota Samijeve duše nama bude zagovor a da sjećanja budu utjeha – napisala je Amra Hadžimuhamedović na FB.

Povodom prerane smrti 13-godišnjaka, OŠ “Hasan Kikić” proglasila Dan žalosti

U prostorijama škole otvorena je i knjiga žalosti

– Nemamo riječi da opišemo tugu zbog preranog odlaska našeg učenika, Porodici iskreno saučešće- objavljeno je na Facebook stranici Osnovne škole “Hasan Kikić” u Sarajevu uz navođenje tačnih satnica nastave.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79