Samir Lerić zadobio teške povrede u saobraćajnoj nesreći: “Automobil me udario kao pješaka”

Proslavljeni bosanskohercegovački košarkaš Samir Lerić zadobio je teške povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mostarskom naselju Vrapčići u subotu.

Lerić, koji je rekorder po broju nastupa za reprezentaciju BiH, potvrdio je za portal Klix.ba da je u saobraćajnoj nesreći zaradio dva prijeloma na potkoljenici.

U Vrapčićima udaren pješak: Povrijeđena jedna osoba

“Nažalost, informacije su tačne. Automobil me udario kao pješaka, pri čemu sam zadobio teže povrede. U pitanju je prijelom potkoljenice na dva mjesta te nekoliko drugih povreda. U subotu se sve dogodilo u prigradskom naselju Vrapčići u jutarnjim satima”, rekao je Lerić u izjavi za Klix.ba.

Operacija Lerića obavljena je u subotu, a u narednim danima legenda bh. košarke očekuje izlazak na kućno liječenje.

“Operisan sam istog dana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”. Operacija je uspješno izvedena i ovom prilikom se želim zahvaliti doktorima i osoblju bolnice. Trebao bih za nekoliko dana napustiti bolnicu i početi s rehabilitacijom”, dodao je proslavljeni bh. košarkaš.

Samir Lerić: Ne očekujem ništa ni od koga, radim pošteno kao i kada sam igrao košarku

Podsjetimo, Lerić je u dresu reprezentacije BiH nastupao 12 godina i igrao je na čak pet evropskih prvenstava. Do rekorda je stigao upisavši 107 nastupa u dresu bh. selekcije. Bogatu karijeru završio je 2013. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79