Samo u BiH: Banjalučanka odglumila trudnoću i lažirala porod u UKC-u RS-a

Šokantan slučaj otkriven je prije nekoliko dana u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a gdje je jedna Banjalučanka uspjela da uđe u ovu zdravstvenu ustanovu i lažira porod, a o svemu je obaviještena i policija.

Kako nezvanično saznajemo, ona je odglumila i cijelu trudnoću, a da je sve bilo uvjerljivo, svjedoči činjenica da su u sve povjerovali njen suprug i prijatelji.

I pored strogih mjera u vezi s ulaskom u bolnice, a zbog koronavirusa, žena je ipak nekako uspjela da se “uvuče” na banjalučku kliniku, te je tamo provela izvjesno vrijeme.

Nezvanično saznajemo da se najvjerovatnije krila u pomoćnim prostorijama u bolnici, a obukla je i bijeli mantil, što joj je omogućavalo da se neupadljivo šeta po bolničkim hodnicima. Suprugu je čak poslala i fotografije tuđeg novorođenčeta.

Slučaj su prijavili radnici UKC-a RS-a, te je intervenisala policija.

Iz PU Banja Luka nam je potvrđeno da su postupili po prijavi radnika Univerzitetskog kliničkog centra RS-a, koja je podnesena 24. jula 2021. godine.

– Policijski službenici su preduzeli sve neophodne mjere i radnje, o čemu su 29. jula 2021. godine podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.Također, Centru za socijalni rad Banja Luka je dostavljena dokumentacija o navedenom događaju – odgovoreno nam je iz banjalučke policije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79