Samo u BiH: Jedan od najboljih sportista ove države izbačen iz dvorane!

U BiH je sve moguće, a da su sportisti samo broj, pokazuje nam novi slučaj iz Bihaća.

Jedan od najboljih bh. sportista, džudista, Harun Sadiković, izbačen je iz dvorane! Da, dobro ste pročitali, Harun je izbačen iz dvorane gdje trenira i to 14 dana prije prvenstva Evrope, gdje je blizu ostvarivanja olimpijske norme. Harun se vratio treninzima. Skupljao je vrijedno poene za OI, a onda su mu okrenuli leđa na jedan sramotan način.

Povodom svega, Sadiković se oglasio na svom Facebook profilu.

“Dvije sedmice do prvenstva Evrope, ključne bitke za Olimpijske igre, a ja sam izbačen iz dvorane za treninge zbog potreba Gradske izborne komisije. Dvorana STENS u kojoj trenira stotine djece, pored svih školskih dvorana u kojima se ne izvodi tjelesni i zdravstveni odgoj. Sit sam priča o tome kako ce bihaćki sport krenuti naprijed. Kako će krenuti naprijed, kad jedinog olimpijskog kandidata 14 dana prije prvenstva Evrope izbacujete iz sale za trening, 14 ključnih dana do Evropskog prvenstva i ključnih bodova za OI. Samo se iskreno nadam kad jednog dana ja budem gore, ovi što su uradili ovo pred ključnih 14 dana za mene, neće prići i reći čestitam. Sportski pozdrav za jedan jako nepromišljen, nefer, nesportski i nekorektan potez ljudi koji su donijeli ovu u najmanju ruku nepromišljenu odluku, držeći se onog kad je bilo uvijek neka i sada. Niste smjeli to uraditi, ne u olimpijskoj godini, ne kad sam nadomak olimpijske norme!”, napisao je ogorčeni Sadiković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79