Samo u BiH: Pogledajte kako izgleda prevoz radnika do posla

Već dugo svjedočimo propasti radničke klase u BiH : Brutalne fotografije prevoza do posla!

Radnička klasa u Bosni i Hercegovini, nakon rata, odmah je zakoračila u pakao kapitalizma. Radnici su od društveno važnog činioca preko noći pretvoreni u potrošnu robu.

Svakodnevno svjedočimo i naš portal pristižu brojne žalbe radnika u svim sektorima i granama poslovanja piše Crna-Hronika

Samo u protekloj godini dana na naš portal pristiglo je na stotine pisama radnika u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim objektima.
Žalbe se uglavnom odnose na nepovoljne uvjete rada, niske plate, mobing i sl.

Sistem u BiH ne funkcioniše, radnici se nemaju kome žaliti. Vlast neosjetljiva, sudski sporovi preskupi, sindikat potplaćen i nedjelotvoran.
Sve ovo su razlozi zbog kojih, iako je pandemija, radnici i dalje u velikom broju napuštaju BiH tražeći kvalitetnija radna mjesta i povoljnije uvjete u zemljama Europske unije.

Najviše građevinskih radnika iz BiH je u Njemačkoj. Uvjeti rada tamo su dosta bolji nego u zemljama regije, a sudeći po svemu bajkoviti u odnosu na našu zemlju.

Dovoljno je pogledati fotografije nastale jutros u Tarčinu, na kojima se radnici u poznim godinama, do posla voze bukvalno natrpani u automobilu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79