Samo u BiH: U Kaknju proslavili novu stomatološku stolicu

Današnji zadnji februarski dan ostat će zapamćen u Kaknju jer su nadležne institucije svečano proslavile nabavku stomatološke stolice.

Nije to prvi put da se u našoj zemlji svečano presjecaju vrpce za potpuno nesuvisle stvari, pa smo tako svjedočili svečanom otvaranju liftova, kontejnera, a na red je, izgleda, došla stomatološka stolica – piše Crna-Hronika.

Javna ustanova Dom Zdravlja “Kakanj” 09.12.2022 raspisala je konkurs za nabavku stomatološke stolice. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bila je bez PDV-a 30.000 KM. Na tenderu prošla je firma iz Konjica koja je istu nabavila za 27.350 KM Radix d.o.o.

Danas su se u ovoj ustanovi okupili čelni ljudi ali i brojni mediji kojima je bila predstavljena nova stolica koja će služiti pacijentima ovog grada.

“Dobra stolica doktore, šta je ovo”

“Ovdje imamo 5 ambulanti gdje se pružaju usluge predškolskoj djeci, trudnicama, djeci sa poteškoćama i imamo doktoricu koja je duže vrijeme na bolovanju i nemamo neku funkciju, imamo jednu doktoricu specijalistu, imamo jednu ambulantu školsku, jednu za odrasle.

Mi smo u zadnjih 2,3 godine kupili tri mašine jedna od te tri mašine je i ova ovdje. Ovo je neka talijanska proizvodnja a mi smo po prospektima skontali da spada ovdje u kategoriju kvalitetnijih mašina. Ja se nadam da uz kvalitetan kadar koji ja mislim da mi ovdje imamo, da će naši pacijenti imati kvalitetne usluge. Želim da se se zahvalim načelniku, bivšem premijeru i svom direktoru na obnavljanju opreme koja je bila poprilično zastarila” – izjavio je šef službe JU Dom Zdravlja u Kaknju.

Poslije stomatološke stolice javnosti je predstavljen novi ultrazvučni uređaj smješten u ginekološki odjel Doma zdravlja Kakanj a koji je nabavljen početkom ove godine.

Ovaj događaj izazvao je nekoliko komentara na Facebooku. Donosimo vam samo neke od njih.

“Otvorenje stomatološke stolice”

“Kakvo je ovo slikanje zbog jedne stolice, pa nije otvorio stomatolosku kliniku sa najsavremenijim aparatima. Boze sačuvaj i zakloni.”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79