Samo u Tuzli: Mjesečna karta košta 45 KM, a potvrda o cijeni 50 KM!

Da bi radnik ostvario pravo na naknadu za prevoz mora priložiti Potvrdu o cijeni mjesečne karte. Potvrde nisu besplatne, koštale su 10, negdje 20 KM, ovisno o prevozniku. Od 12. januara GIPS ovu potvrdu naplaćuje 50 KM.

S obzirom da je cijena mjesečne karte za loko saobraćaj u Tuzli 45 KM, da bi dobio tih 45 KM radnik mora da plati 50 KM!

Istina, novu potvrdu ne treba prilagati svakog mjeseca već samo onda kada se promijeni cijena. Po svoj prilici cijene će se često mijenjati jer uz ovakvu cijenu za potvrdu očito je da će se GIPS-u isplatiti i da povremeno snižava cijenu mjesečnih karata da bi primorao korisnike na “vađenje” novih potvrda, pišu Tuzlarije.

Cijena potvrde je apsurdna. Riječ je o istovjetnom tekstu za sve tražioce potvrde na kojem se mijenja samo broj, datum i ime tražioca. Za izdavanje potvrde nije potreban nikakav uvid u bilo kakvu dokumentaciju, što bi rekli potvrde se “štancaju” uz minimalan trošak i trud obezbjeđujući GIPS-u ogromnu zaradu.

Zahvaljujemo se čitateljki koja nam je dostavila ovu informaciju i fotografije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79