Samohrani otac i ratni vojni invalid bez ikakvih primanja brine o šestero djece koje je majka napustila

Zahid Hepić, ratni je vojni invalid iz cazinske mjesne zajednice Stijena i samohrani otac šestero maloljetne djece.

O njima se sam brine već sedam godina, supruga je njega i djecu napustila, a Sud je starateljstvo nad djecom dodijelio Zahidu. Iako je obavezna plaćati mjesečnu alimentaciju po pedeset KM za četvero djece, majka ovu zakonsku obavezu ne izvršava.

– U ratu sam bio pripadnik Petog korpusa Armije RBiH. Tri puta sam ranjavan. Pedeset postotni sam ratni vojni invalid. Oteli su mi prvo trideset posto invalidnosti, pa devetnaest, tako da je ostala samo jedan posto, a potom ukinuta potpuno. Imao sam pedeset maraka invalidnine, kaže Zahid koji ni sam ne zna kako on i njegova djeca preživljavaju. Bez ikakvih primanja žive u maloj trošnoj kućici, vlažnih zidova, u uslovima koji nisu dostojni čovjeka. Pomognu im komšije i drugi dobri ljudi koji čuju za njihovu tešku životnu priču pa ih posjete i ovoj nevinoj djeci bar na kratko vrate osmijeh na lice svojim donacijama. Da bi stvar bila još gora, kćerka Sanijela je i bolesna. Zbog svoje bolesti djevojčica zaostaje u učenju, teško izgovara riječi i sastavlja rečenice te teže hoda, a Zahid zbog teške situacije nije u mogućnosti voditi svoju djevojčicu na liječenje.

U posljednje vrijeme i sam Zahid je bolestan zbog čega je bio na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, prenosi portal Krupljani.ba.

– Nisam znao da imam šećer niti sam kad išao kod doktora. Operisali su mi čir koji je pukao. Sreća što sam bio u rukama doktora. Prognozirali su mi samo dvadeset posto da ću preživjeti. Pet-šest dana nikako nisam bio pri sebi. Kad sam se probudio, doktor se začudio. Primio sam oko jedanaest litara krvi. A kad sam stigao u bolnicu, povratio sam krv. Hvala doktorima koji su me spasili, zahvaljuje Zahid.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti uplatom novčanih priloga na žiro-račun otvoren kod Unicredit banke broj 3389002543004487 – 40165361000 KM na ime Zahid Hepić, Stijena-Hepići kod Cazina. Kontaktirati ga možete na broj mobitela 061-751-799.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79