Samohranu majku iz Hadžića proganjaju zbog kredita kojeg nije uzela: “Blokiran mi je račun na banci”

Portal Crna-Hronika donosi vam potresnu priču samohrane majke iz Hadžića koju proganjaju kompanije za naplatu potraživanja. Kako doznajemo od majke (identitet poznat redakciji portala) problem je kredit od 1.000 KM koji ona nije podigla.

Zbog teške životne situacija, majka sa maloljetnim djetetom živi u općinskom stanju. Od primanja ima samo dječiji doplatak koji više ne može isplatiti jer joj je blokiran račun u Zirat Banci.

Majka je samohrana a ujedno i nezaposlena. Kako će živjeti i od čega, pita se i ona sama.

” Naime, moj rahmetli otac i njegova rahmetli supruga su nekad prije 13 godina u mikrokreditnoj kompaniji “Prizma” podigli kredit. Isti je koliko se sjećam uredno otplaćen jer me nikad iz Prizme niko nije kontaktirao.

Od prošle godine firma Eosmatrix je počela da zove moju rodbinu i uznemirava kako kući tako i na poslu da bi došli do mog broja telefona. Kad sam se javila rekli su da ima neki dug od 1000 KM i da to moram njima vratiti jer su ga oni otkupili od Prizme.

Rekla sam im da ne radim i da nemam taj novac jer sam ne zaposlena. Oni su i dalje nastavili da zovu i da prijete sudom.

Prije 3 mjeseca mi je blokiran račun u turskoj banci gdje liježe dječiji doplatak i koji je moje jedino primanje te da sada ne mogu ni kartu djetetu kupiti. Moje djete nema oca. Ja nemam posla. Jednostavno tuga šta nam ova pravna država radi.

Nazvala me gospođa iz te kompanije i kada sam rekla da je su blokirali račun koji služi samo za dječiji doplatak ona je rekla, citiram,: “Žao mi je gospođo ali taj će se dug na taj način naplatiti”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79