Samoubistvo obavijeno velom tajne: Zašto je bivši direktor fakrike oružja digao ruku na sebe

Kragujevčanin Dragan Petrušić (66), bivši izvršni direktor fabrike “Zastava oružje” objesio se u svojoj kući i to nakon što su mu ljekari saopštili da boluje od koronavirusa. Ipak, samo je on znao zašto je donio odluku da sebi oduzme život.

Bio je pristojan čovjek i pravi profesionalac. Nismo se družili privatno, ali sam ga cijenio kao inženjera. Sve nas je užasnula vijest o samoubistvu. On je skoro otišao u penziju, a čuli smo da ima koronu i to srednje teški oblik”, ispričao je za Kurir Dragan Ilić iz fabrike” Zastava oružje”.

Kako objašnjava, ne želi da tvrdi šta je Petrušiću bio motiv da se ubije. On je svakako to uradio nakon što je saznao da boluje od kovida 19. Kurir saznaje da mnogi smatraju da je upravo to bio okidač i da inženjer u penziji nije podnio neizvjesnost.

Prema drugoj verziji koja se pominje, Petrušić je imao “neraščišćene” poslove vezane za karijeru u fabrici koji su mogli da ga dovedu čak i do ozbiljnog sudskog spora.

Ne vjerujem da je korona. Imao je on probleme koji su trajali godinama. Vjerovatno mu je neko prijetio da će se sve saznati i završiti na sudu, a on nije mogao to da izdrži”, smatra naš izvor.

Iz Višeg javnog tužilaštva, koje je naložilo obdukciju, dobili smo potvrdu da je riječ o samoubistvu. Obješeno i već preminulo tijelo, pronašla je Petrušićeva supruga u porodičnoj kući. Osim nje, za samoubicom tuguju djeca, ali i brojni unuci sa kojima se Petrušić često i vrlo rado igrao.

Samoubistvo je uvijek lični čin, a niko se ne usuđuje da tvrdi tačan uzrok niti u kom momentu je neka kap prelila čašu života. Činjenica je da je Petrušić saznao da je bolestan, a potom se objesio. Od početka pandemije primjetan je veliki porast depresivnih stanja, ali i samoubistava.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79