Sanacija 12 saobraćajnica u općini Stari Grad (FOTO)

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Direkcije za ceste KS-a Selmir Kovač obišli su gradilišta obuhvaćena projektom sanacije 12 saobraćajnica u ovoj općini, vrijednim više od 1,4 miliona KM. U maju je počela sanacija saobraćajnica na Bistriku, Vratniku, Kovačima, u Sumbuluši, Ferhadiji, Medresi i Toka-Džeki.

Kaldrme

Sedam ulica već je završeno, u tri se trenutno izvode radovi koji bi trebali biti gotovi za 15-ak dana, nakon čega će se sanirati i preostale dvije ulice iz projekta.

S Direkcijom radimo i rekonstrukciju regionalne ceste Dariva – Hreša, za koju je izdvojeno 320.000 KM, kaže Hadžibajrić

– Trenutno se rade tri ulice – Hrvatin, Mišćina i Halilbašića, a preostaju nam još Rogina i Bakije sokak. Investicija je ogromna i uspješno je završavamo. S Direkcijom radimo i sanaciju regionalne ceste Dariva – Hreša, koja će uskoro biti završena, a košta oko 320.000 KM. Dakle, to je više od 1,7 miliona KM investicija u sanaciju saobraćajnica samo s Direkcijom za ceste KS-a, ne računajući one radove koje finansiramo isključivo našim sredstvima, kao što su vodovodna i kanalizaciona mreža, kaldrme, podzidi i sve ostalo što građanima život čini boljim i kvalitetnijim, izjavio je načelnik Hadžibajrić.
Direktor Direkcije za ceste Selmir Kovač izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta.

Imamo odličnu saradnju s Općinom Stari Grad gdje sve planirane projekte realizujemo bez problema, što se vidi na terenu, a to nam je i cilj. Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, jer se rade po projektu, što je prvi put poslije rata. Sada se insistira na tome da svaka ulica ima projektnu dokumentaciju, a prije se to projektovalo na licu mjesta, frezao se asfalt, radio novi, što u konačnici nije trajalo dugo, izjavio je Kovač.
Radovima na terenu zadovoljni su i građani. Muhamed Mujčinović živi u mjesnoj zajednici Toka-Džeka više od 60 godina.

Sigurnija vožnja

– Rođen sam u ovoj mahali i itekako znam kakva je prije bila situacija. Nakon rata je ovdje uveden plin, sve je bilo iskopano, teško je bilo i pješke hodati. Prezadovoljan sam urađenim radovima, ne samo u Berkuši nego i Balibegovici, Goloderici, a prošle godine urađena nam je i Ulica Mujkanovića. Dionica od džamije u Balibegovici je puno šira, pa je vožnja mnogo sigurnija, rekao je Mujčinović.

Mahir Hasanbegović kaže da se prvi put temeljno sanira Ulica Hrvatin.

– Radilo se i prije, ali to su bile više određene popravke. Problemi su bili s rupama, pogotovo prilikom većih padavina, sada se čini da se dobro i kvalitetno radi, a i moje komšije su zadovoljne. Iako je saobraćaj otežan zbog radova, strpljivi smo, jer znamo da će biti bolje, istakao je Hasanbegović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79