Sandro Hamidović osuđen na doživotnu robiju zbog likvidacije u Belgiji

Sandro Hamidović i članovi njegove grupe osuđeni su u Belgiji nakon stravičnog zločina počinjenog 2015.

Belgijski Kasacioni sud je na doživotnu robiju osudio državljanina Bosne i Hercegovine Sandra Hamidovića, dok je Martino Trota dobio 28 godina, Dragiša Hamidović 22, a Nebojša Pavlović 20 godina zbog ubistva Silvija Akina 2015.
Zloglasni klan

Svi optuženi su uložili žalbe na prvostepenu presudu koja je izrečena u junu ove godine, ali su sve žalbe odbijene. U odluci najviše sudske instance u Belgiji se navodi da ne postoji razlog da presude budu preinačene, niti ukinute.

Supružnici Akino, Silvio i njegova supruga Silvija, u augustu 2015. godine su presretnuti nakon što im je Jaguar prepriječio put. Iz Jaguara su izašla četvorica maskiranih pripadnika zloglasnog Hamidović klana iz Bosne i Hercegovine, a dvojica su nosila obilježja koja podsjećaju na policijske značke. Oni su izvukli Silvija i njegovu suprugu iz auta. Žena je uspjela da pobjegne, dok je njen suprug Silvio ubijen sa pet metaka u glavu i dva metka u stomak dok je bježao. Jedan od napadača Samson Hudurović, koji je Hamidovićev pastorak, također je ubijen u ovom okršaju.

Kako se navodi u optužnici, napadači su imali namjeru da otmu Silvija Akina kako bi od porodice tražili otkupninu od 500.000 eura.
Rodbinske veze

Ipak, Silvio je uspio da otme oružje od jednog od napadača, nakon čega ga je Sandro Hamidović ubio sa nekoliko metaka. Među osuđenima je i Boško Hamidović, koji je napadačima dojavljivao o kretanju Silvija Akina. Njemu je dosuđeno 20 godina piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79