Sanela Dini: Lično stojiš iza uhljebljavanja NiP-ovaca; Dino Saneli: Evo ti publika

Sanela Dini: Lično stojiš iza uhljebljavanja NiP-ovaca; Dino Saneli: Evo ti publika


Sanela Prašović Gadžo (SBB) i Elmedin Dino Konaković (NiP) žestoko su se posvađali na društvenim mrežama nakon što ga je Prašović Gadžo prozvala da stoji iza zapošljavanja kadrova Naroda i Pravde.

Podsjetimo, javnost u Sarajevu je ove sedmice saznala da su u javnom sektoru posao dobile desetine članova NiP-a.

Posrećilo im se pri zapošljavanju: Ovo su uhljebljeni NiPovci

Nakon što se niko iz Naroda i Pravde nije udostojio odgovoriti javnosti, Sanela Prašović Gadžo je prozvala Dino Konakovića.

“Licemjerstvu nigdje kraja. Dok NiP-ovci predvođeni Konakovićem javno i gromoglasno poručuju da kod njih nema stranačkog pogodovanja, zapošljavanja i namještanja konkursa za “NiP podobne kadrove”, činjenice pokazuju nešto sasvim drugo. U tekstu ispod navodi se kako su desetine kadrova ove stranke uhljebljeni u javna preduzeća i institucije tamo gdje trojka vlada. Ukratko, “vladanje” po NiP-ovom modelu se ogleda u tome da se osobe pojave na listi za izbore, pa kad ne prođu, NiP ih zbrine na državni kruh. Osoba sam koja osuđuje ovu praksu stranačkog zapošljavanja najglasnije što mogu. Ovakvo “političko djelovanje i pogodovanje samo stranački podobnim kadrovima” najbrže i najefikasnije tjera mlade iz države. Država Bosna i Hercegovina mora biti društvo jednakih šansi za sve, a ne samo za one podobne i politički podobne. Zalagala sam se i zalagat ću se da se ovakva užasna praksa trajno iskorijeni u našoj državi. I na kraju, NiP je ovakvim ponašanjem bacio pod noge sve principe poštenja, ljudskosti, karaktera i posebno i vjerske principe na koje se Konaković i njegova ekipa u NiP-u posebno pozivaju, napisala je Prašović Gadžo na svom Facebook profilu, a na šta joj je u komentarima odgovorio Konaković.

“Imaš malo publike, da to pojačamo, često te zapadne ta uloga da laž pokušaš pretvoriti u poluistinu, ne ide to. Imenovani su kadrovi iza kojih stojim lično ja i Nip. Zapošljavanja su javna i transparentna, uz prisustvo supervizora. Jasne su to razlike, ja stalno o tome govorim. Glasove ne traži u NiP-ovim glasačima, nije to realno. I baš si Hayat našla kao izvor, odgovorio joj je Konaković.

Prašović-Gadžo mu je poručila da je “veoma nervozan”.

– Dakle, ti si stao iza tih mnogobrojnih članova NiP-a i znao za njihovo uhljebljenje. To daje jednu potpuno novu dimenziju ovom novinskom tekstu – odgovorila je između ostalog Prašović-Gadžo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija