Sanela otac molio da upiše fakultet: On izabrao ovce – “Sad imam sve”

Sanel Dolić, 21-godišnji mladić iz Donje Vidovske u opštini Velika Kladuša, pronašao je svoj posao iz snova u čobanstvu. Iako je nailazio na početni neprijateljski stav okoline, Dolić tvrdi da nije zažalio što je odabrao da živi život posvećen svojim ovcama.

Sanel, koji uživa u svom svakodnevnom poslu, priznaje da nije imao podršku ni od prijatelja ni od roditelja kada je odlučio da se posveti ovčarstvu nakon završene škole.

Ipak, uprkos početnim sumnjama okoline, ističe da je sretan zbog svoje odluke.

Sanel navodi da trenutno čuva više od 600 ovaca, a kada porodica nije u mogućnosti pomoći, priskače mu u pomoć i prijatelj. Iako je svjestan neobičnosti svog izbora, Sanel vjeruje da je pronašao svoje mjesto i naglašava slobodu koju doživljava u svom životu.

Sanel je odbio pritisak da upiše fakultet, uprkos željama roditelja. Za Sanela, očuvanje tradicionalnog načina života i sloboda koju pruža rad sa stokom važniji su od konvencionalnih pitanja koje društvo često nameće.

Sanel izražava zahvalnost što može živjeti kao slobodan čovjek, naglašavajući prednosti života na selu, gdje može odmarati, raditi, i biti s porodicom. Iako je svjestan potrebe za radom izvan države, ističe kako se danas premalo cijeni vrijednost biti blizu svojih najbližih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79