Sanja Vulić izazvala tenzije na sjednici: Armija BiH je takozvana

Sanja Vulić zastupnica SNSD-a uputila je na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH pitanje o prijemu u kabinetu Bisere Turković dvojice zaposlenika ministarstva za koje je Turković rekla da su nosioci najvećih ratnih priznanja Armije Bosne i Hercegovine.

Vulić je Armiju BiH nazvala takozvanom, na šta je Bisera Turković oštro odreagovala.

Ministrica Bisera Turković rekla je da se neće složiti sa većinom stavova koje je iznijela Vulić, a jedan od njih je i definiranje oružanog sukoba u BiH.

– Armija Republike BiH je bila zvanično odbrambena snaga zvanično priznate države. Nećemo se složiti ni o prirodi rata, za vas je to tragični sukob, a za mene agresija koja uključuje i genocid – rekla je Turković.

Turkovć je na optužbe da su u Ministarstvu diskriminirani Srbi i Hrvati, odgovorila statističkim podacima koji pokazuju netačnost ove tvrdnje.

Vulić se zahvalila Bakiru Izetbegoviću jer se, kako kaže, potrudio da Turković dođe na sjednicu.

– Nisam Vas pitala o statistici nego zašto se jednim nudi jedno, a drugim drugo. Iznenađuje me da je tragični sukob definicija iz Općeg okvirnog sporazuma za mir. Žalosno je da nastupate sa arogancijom, a niste se udostojili da tri godine dođete na sjednicu – rekla Sanja Vulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79