Sanja Vulić navodno imala prijetnje: Ako dođem u Sarajevo završiti ću s ovozemaljskim životom

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PS BiH zastupnica SNSD-a Sanja Vulić je kazala da su joj prijetili da će završiti s “ovozemaljskim” životom ako dođe u Sarajevo.

Tokom podnošenja inicijative da se Prijedlog zakona o osnivanju privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u javnom RTV servisu BiH uvrsti na dnevni red sjednice Predstavničkog doma, Vulić se požalila na stanje na Javnom RTV servisu, ali i ugroženost srpskih voditeljica i urednica.

“Na Javnom RTV servisu vlada ‘jedno beznađe’, apsolutno se ništa ne zna, šta se dešava i šta se radi… Ako se ozbiljno ne pozabavimo stanjem i, usudit ću se reći, javašlukom koji tamo vlada, bit ćemo u ozbiljnom problemu”, rekla je Vulić.

Ona je kazala da je u prethodnih nekoliko sedmica na snazi “odmazda” direktora BHRT-a prema “srpskim voditeljicama i urednicama” te da su smijenjene bez provođenja disciplinskog postupka. Također je kazala da se voditeljicama prijetilo “silovanjem, ubijanjem i tome slično”.

Dodala je da SIPA, Tužilaštvo BiH i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela moraju ispitati situaciju.

“Imajući u vidu to da sam i sama imala slično iskustvo, da mi je prijećeno da ću ulaskom u Sarajevo završiti sa svojim ovozemaljskim životom. Ja se moram zahvaliti i ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske i MUP-u Kantona Sarajevo koji su identifikovali osobu koja mi je prijetila”, rekla je Vulić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79