Sanja Vulić opet u “elementu”: Ne dirajte nam Milorada Dodika

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je politika Bakira Izetbegovića osvetnička čiji je kranji cilj uništenje Republike Srpske, srpskog naroda od kojeg i sam potiče, i stvaranje unitarne BiH.

Komentarišući Izetbegovićev poziv političarima iz Republike Srpske da odustanu od “blokade” rada državnih instuticija BiH i da lider SNSD-a Milorad Dodik više od deceniju, kako kaže, zauzima politički prostor u BiH, Vulićeva je rekla da je Milorad Dodik onaj koga narod bira i kome Srbi vjeruju da će sačuvati Republiku Srpsku na koju bošnjački politički predstavnici neprestano kidišu.

– Milorad Dodik je onaj zbog koga će svi Srbi jedinstveno stati u odbranu nacionalnih interesa i svoje Republike, jer im je dosta terora od takvih kakav je Bakir Izetbegović i njemu slični. Zato, ne držite nam lekcije i ne dirajte nam svetinju – Republiku Srpsku! Ne dirajte nam u Milorada Dodika, već ste vidjeli šta je srpsko jedinstvo, ne provocirajte i ne prijetite svojim tutorima iz međunarodne zajednice od kojih očekujete da vam naprave muslimansku državu u srcu Evrope, istakla je Vulićeva.

Ona je naglasila da je, za razliku od Izetbegovića, Milorad Dodik političar sa pozitivnom, dejtonskom vizijom BiH u kojoj se svi narodi i njihova prava poštuju.

Vulić je naglasila i da zakon koji je nametnuo Valentin Inzko nije ništa drugo već projekcija Bakira Izetbegivića i njegove SDA koja puca po šavovima.

Ona je poručila Izetbegoviću da sankcije uvodi sebi, jer da ima imalo karaktera, morala, poštovanja i uvažavanja znao bi da srpske žrtve nisu ništa manje vrijedne od drugih.

Vulić je rekla da Izetbegović uzalud poziva srpske političke predstavnike da nastave sa radom, poručivšu mu da ih neće “smiriti” ni godišnji odmori, kako on to kaže, isto kao što ni njega ne prolazi želja za unitarnom BiH i uništavanjem svega što je srpsko.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79