Sanjin Sefić danas ponovo na optuženičkoj klupi

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će početi ponovljeni postupak protiv Sanjina Sefića, koji se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč iz Bosanske Krupe i Selma Agić iz Bugojna.

Sefić je bio osuđen na 14 i po godina iza rešetaka za djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće. Vrhovni sud FBiH presudu je poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Prema navodima iz optužnice, Sefić se tereti da je Golfom 6, krećući se brzinom od skoro 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio Agić i Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Nakon nesreće je pobjegao, ali je ubrzo lociran i uhapšen u Srbiji.

Na optuženičkoj klupi su i njegova sestra Sara Sefić, Dino Alić i Amar Salihović, koji su mu pomogli da pobjegne iz BiH prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79