Sanju izbacili iz opštine jer je bila u majici na bretele: Ona im poslala video poruku

Sanju izbacili iz opštine jer je bila u majici na bretele: Ona im poslala video poruku


Djevojci po imenu Sanja Jotić prije par dana nije bilo dozvoljeno da uđe u zgradu opštine Doboj jer je nosila majicu na bretele, što je ocijenjeno kao neprimjerena odjeća za tu ustanovu.

Ova situacija je izazvala burne reakcije među građanima, koji su podijeljeni oko toga da li su ovakva pravila opravdana piše Crna-Hronika.

Incident se dogodio u jutarnjim satima, kada je Sanja, koja je došla da završi administrativne poslove, zaustavljena na ulazu. Čuvari su joj ljubazno objasnili da pravila odijevanja u opštini nalažu da posjetitelji moraju biti primjereno obučeni, što isključuje majice na bretele i sličnu odjeću.

Sanja je snimila video poruku koja je postala viralna na društvenim mrežama. Kako kaže u Beogradu je uspjela bez problema ući u zgradu opštine.

Kako smo uspjeli saznati u zvaničnu instituciju zabranjeno je ulaziti u:

  • – Majica na bretele
  • – mini suknja
  • – šorc
  • – papuče
  • – sandale

Ova situacija je otvorila širu debatu o pravilima odijevanja u javnim ustanovama, s mnogim građanima koji smatraju da bi ta pravila trebala biti fleksibilnija, dok drugi podržavaju strogi kodeks odijevanja.

@crnahronikaofficialSanju izbacili iz opštine jer je obukla majicu na bretele: “Jel treba ko nindža da hodam?”♬ original sound – crnahronikaofficial


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija