Sanski ljekar ručne radove prodaje u Banjaluci

Marinko Čengić, poznati ljekar iz Sanskog Mosta, čiji je hobi vezan za izradu raznih rukotvorina, pokrenuo je u proteklu subotu posao u Banjaluci, otvorivši malu trgovinu u Zanatskom centru, u samom srcu tog grada. S obzirom na to da su vremenom njegovi unikatni proizvodi postali prepoznati na tržištu, kaže kako je svoju raniju želju pretočio u stvarnost i hobi pretvorio u neku vrstu biznisa, u čemu će mu pomoći sin Arijan, inače student u Banjaluci.

“Ovo je veća sredina, s mnogo više ljudi, jer Sanski Most je ipak manji grad s ograničenim brojem potencijalnih kupaca. Nadam se da ćemo naići na dobar prijem kod Banjalučana”, kaže Čengić.

Svoje ručne radove proizvodi pod brendom “Hećim”, što je u stvari turski naziv za liječnika, a upravo takav naziv nosi i njegova trgovinica.

Čengić ističe kako je potrebno znanje naslijedio od oca i majke te ističe kako mu sve to dobro dođe kao psihološka terapija od teškog i često mukotrpnog posla kojim se bavi, a u proizvodnji se služi majčinim šivaćim strojem, čija je starost preko stotinu godina.

Njegove vješte ruke proizvode razne predmete i upotrebne stvari od kože, vune, tkanina i drugih prirodnih materijala, a često u te svrhe posluže i odbačene stvari koje nakon “liječničkog tretmana” ponovo dobiju upotrebnu vrijednost prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79