Karlovac, 010815. Na vrhuncu turisticke sezone velike su guzve na hrvatskim prometnicama. Zbog prometne nesrece kod cvora Karlovac nastala je kolona duga 10 kilometra. Na fotografiji: Kolona na autocesti A-1 kod Karlovca. Foto: Robert Fajt / CROPIX
Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu


Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niskih jutarnjih temperatura poledica se može očekivati na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova na sanaciji rasvjete u tunelu Salakovac na putu Mostar-Jablanica, danas od 10 do 15 sati saobraćat će se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima:Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija