Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano, na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Besplatna Viber grupa: Upozorite vozače na policijske patrole, radare, gužve u saobraćaju, nesreće…

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

U cilju nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 10 do 16 sati vozila će saobraćati jednom trakom na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu „Bijeli Buk“-Krupa na Vrbasu.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79