Saobraćajna (ne)kultura u Tuzli – hoće li neko stati na pješačkom prelazu? (VIDEO)

Pod saobraćajnom kulturom podrazumijeva se način ponašanja učesnika u saobraćaju i njihovo poštivanje svih pravila i normi savremenog življenja u sredinama gdje se odvija saobraćaj.

Saobraćajna kultura se može posmatrati kao dio opšte čovjekove kulture.

Nažalost kako u Tuzli tako i u mnogim drugim gradovima BiH, sve je veći broj učesnika u saobraćaju koji ne poštuju propise. Sankcije za kršenje propisa i dalje su blage i nedovoljne.

Crna Hronika objavljuje još jedan video zapis saobraćajne kulture iz Tuzle. Naime, na dionici puta ,,južne magistrale” pored SKPC Mejdan nalazi se jasno označen pješački prelaz za kojeg mnogi pješaci kažu da je možda i najgori u čitavoj Tuzli. Na ovom pravcu nije rijedak slučaj da vozila prekorače zakonski dozvoljenu brzinu kretanja, a pješaci svoje vrijeme za prelazak na drugu stranu ulice čekaju i po cijelu minutu.

Dokaz je ovo neodgovornog ponašanja većine vozača u Tuzli, koji ne mare za pješacima, kojih je na ovoj dionici puta izuzetno veliki broj svakodnevno.

U nastavku pogledajte video zapis.

Saobraćajna (ne)kultura u Tuzli

Saobraćajna (ne)kultura u Tuzli – niko ne staje pješacima na pješačkom prelazu???

Gepostet von Paralele.ba am Mittwoch, 15. Juli 2020


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79