Saobraćajni kolaps u BiH: Jak vjetar obarao električne stubove i stabla na cestu

Saobraćajni kolaps u BiH: Jak vjetar obarao električne stubove i stabla na cestu


 

Zbog jakih udara vjetra na području Zeničko-dobojskog kantona otežano je odvijanje saobraćaja, što je uzrokovano padanjem drveća na cestu, kao i električnih stubova.

Na regionalnoj cesti Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica je danas usljed jakih udara vjetra praćenih snijegom i kišom došlo do pada električnih kablova na put, zbog čega je do 11:20 sati bio obustavljen saobraćaj.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je zbog pada stabla na magistralni put M-17 kod Begovog Hana otežano odvijanje saobraćaja jednom trakom naizmjenično. Kako nam javljaju čitatelji, u mjestu Orahovica kod Nemile jak vjetar je odnio krov kuće, a za sada nema detaljnijih informacija o ovom događaju.

Zbog nanosa snijega i kiše otežano je odvijanje saobraćaja na autocesti A1, kao i na magistralnim putevima prema Olovu, gdje je na pojedinim dijelovima otežano odvijanje saobraćaja zbog popriječenih kamiona na cesti.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Olovo-Kladanj i Travnik-Donji Vakuf.

Zbog novih padavina i ugaženog snijega na kolovozu sporije se saobraća na većini putnih pravaca u našoj zemlji. Zbog jakih udara vjetra upozoravamo na puteve u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, kao i na području Zeničko-dobojskog kantona. U ostatku zemlje vozi se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

U vremenu od 09 do 15 sati, izvode se radovi na održavanju rasvjete u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme ovih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izvođenja neophodnih radova u tunelu Čaklovići, na putnom pravcu Tuzla-Kalesija, u vremenu od 22 do 06 sati saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Jajce-Donji Vakuf, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija