Sapleo se o blatobran pa slučajno ubio komšiju Radomira

Osoba koja je jučer ubijena na Sokocu je Radomir Đerić (62), a ubio ga je komšija Mirko Kovačević i to nakon što se u Đerićevoj automehaničarskoj radnji sapleo o blatobran, nakon čega je pištolj, koji je imao u džepu, opalio i pogodio Radomira.

Podsjećamo, Policijska uprava Istočno Sarajevo saopćila je da je osoba inicijala R. Đ., sa Sokoca, ubijena jučer, a pripadnici PU Istočno Sarajevo uhapsili su M. K. zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Sve se događalo u Đerićevoj mehaničarskoj radnji, gdje je Kovačević došao da traži neki dio za traktor. Dok su tražili taj dio, Mirko se sapleo o neki blatobran koji je bio na podu, te je pao i prilikom pada pištolj koji je imao u džepu je opalio i pogodio Đerića. I Đerićev sin, koji je bio u susjednoj prostorji, potvrdio je da sukoba nije bilo”, istakao je jedan mještanin za “Nezavisne novine”, dodajući da je i sam Kovačević, nakon hapšenja ispričao da nije imao namjeru da ubije Đerića.

Iz PU Istočno Sarajevo dodali su da je u toku je dokumentovanje dva krivična djela, a to su ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79