Sarajevo: 51-godišnjak vozilom namjerno nagazio nogu policajcu

Jučer, u poslijepodnevnim satima, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su lišili slobode 51-godišnjaka koji je povrijedio policijskog službenika.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a, sve se dogodilo oko 14 sati u Bulevaru Meše Selimovića kada je zaustavljen Sarajlija, M.Č, rođen 1968. godine.

“Isti je navedenog dana u ulici Bulevar Meše Selimovića, općine Novi Grad Sarajevo, prilikom intervencije, namjerno vozilom nagazio na nogu policijskom službeniku”, objašnjavaju iz MUP-a.

Nakon što je zgazio policajca, M.Č. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

“O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, navodi se u informaciji iz MUP-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79