Sarajevo Bajram dočekuje u smeću, defilea kamiona i dronova sada nema ni na vidiku

Prije manje od mjesec dana Vlada Kantona Sarajevo pompezno je najavila akciju čišćenja grada pod motom “Za čist i sretan grad”.

Akciju čišćenja propratili su premijer, kao i brojni ministri i funkcioneri Vlade KS. Slikanjem, paradiranjem i defileom vozila namijenjenih za čišćenje ulica Vlada je krenula u masovno “pospremanje” grada.

Od sasvim uobičajenu aktivnosti koju su nadležni dužni svakodnevno vršiti kao servisnu obavezu, Vlada sa budžetom od skoro milijardu KM odlučila je to predstaviti kao mega projekat i nešto do sada neviđeno.

SDA: Umjesto reklama za svaku besmislicu neka “M:tel Vlada” očisti grad pred Bajram

Međutim, izgledno je da je euforija “čistog i sretnog grada” brzo splasnula, pa umjesto pompezno najavljivanog čistog Sarajeva, možemo vidjeti prizore nepokošene trave, zapuštenih i prljavih parkova, smeća na ulicama, a u pojedinim naseljenim dijelovima grada možemo vidjeti čak i otpade kabastog namještaja.

Čini se kako se akcija čistog i sretnog Sarajeva u krugu nekoliko kantonalnih funkcionera, završila na Darivi, tamo gdje je i cijeli taj spektakl započeo.

Vrijedi istaći da je ovakvo stanje na ulicama i parkovima u Sarajevu ostalo neposredno dan prije ramazanskog Bajrama, najvećeg islamskog praznika piše Faktor.

Građani Sarajeva ogorčeni: Smeće oko kontejnera postalo svakodnevica


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79