Sarajevo: Dvojica migranata brutalno pretukli starca

Dvojica nepoznatih razbojnika napali su danas Sarajliju Ismeta Tanjaša u blizini džamije na Otoci i nanijeli mu teške povrede.

Novinarima Faktora, koji su se zatekli na mjestu događaja, Tanjaš je ispričao da su ga napala i opljačkala dvojica migranata.

– Krenuo sam da platim račune, ovuda obično šetam svaki dan. Iznenada su me napali, uzeli su mi mobitel i nešto novca. Sam sam se s njima borio, jedva sam se izvukao – ispričao je vidno potreseni starac.

Nakon što je počeo da doziva upomoć, napadači su se uplašili i pobjegli. Na mjesto događaja ubrzo je stigla i policija te ekipa Hitne pomoći koja je Tanjašu ukazala prvu pomoć, a potom su ga prevezli na KUM. Starac je zadobio brojne modrice po tijelu od udaraca, najviše na leđima, glava mu je razbijena iznad oka i ima ranu na grudnom košu.

– Napad se dogodio danas u popodnevnim satima, u blizini Istiklal džamije. Policija traga za dvije N.N. osobe, a najvjerovatnije se radi o migrantima. Povrijeđeni je trenutno na KUM-u i ukazuje mu se pomoć – rekli su kratko iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako smo saznali od građana, ovo nije prvi napad migranata koji se već mjesecima skupljaju kod džamije na Otoci. Sličan incident dogodio se nedavno, kada su jednog našeg sugrađanina migranti pretukli lancem, nakon čega je šest dana proveo u bolnici oporavljajući se od povreda.

 

Crna hronika / Foto Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79