Sarajevo: Električni romobil završio u kontejneru

Korištenje električnih romobila pokazalo se kao dobro rješenje u vremenu rasta cijena goriva. Tako je ovaj trend savremene tehnologije zaživio i u Sarajevu, a sa njim su došli i problemi.

Uvedene novčane kazne

To se ponajviše ogleda u nesavjesnom parkiranju trotineta na zelenim površinama i po trotoarima, uslijed čega su pojedine općine bile primorane reagovati.

Komunalne i inspekcijske službe po nalogu Općine Stari Grad nedavno su provele akciju uklanjanja nelegalno odloženih električnih romobila na javnim površinama, a sve o trošku vlasnika, odnosno kompanija koje vrše njihovo iznajmljivanje.

Osim toga, izmjenama Zakona u uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo uvedene su novčane kazne za kretanje bicikala, mopeda i električnih balansirajućih prijevoznih sredstava na površinama koje su namijenjene za kretanje pješaka.

Trotinet završio u kontenjeru

Kazne se kreću u rasponu od od 50 do 250 KM.

Međutim, ponekad i građani uzmu stvar u svoje ruke. Tako je na Facebook grupi “Čudne slike Sarajeva” objavljena fotografija trotineta u kontejneru na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Nije poznato ko stoji iza fotografije ni ko je smjestio romobil u kontejner, pa se pretpostavlja da je bio smetnja na ulici zbog nepropisnog parkiranja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79