Sarajevo: Ko su osobe koje su lišene slobode u policijskoj akciji City

U policijskoj akciji City koja je od jutarnjih sati izvedena u glavnom gradu BiH lišeno je slobode pet osoba zbog krivičnih djela navođenje na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovina narkoticima.

Lišeni su slobode vlasnik pekare na Aneksu, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, Jusufi Ramel, policajac iz Operativnog centra MUP-a KS Fahrudin Hajdarbašić, zatim Nejra Jusufović, Alen Krtičić, Emir Šušić.

Četvero ih je osumnjičeno za krivična djela navođenja na prostituciju, nedozvoljeno držanje oružja i trgovinu narkoticima, dok se policajcu na teret stavlja zloupotreba položaja. On je, kako se navodi, dojavljivao informacije kojima je raspolagao MUP KS, što je bilo od koristi drugim osumnjičenim pri činjenju krivičnih djela.

Akcija je provedena nakon višemjesečne istrage i po nalogu Tužilaštva KS. Pretreseno je 11 lokacija, te su zaplijenjeni novac, droga, veća količina oružja i mobilni telefoni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79