Sarajevo: Od ponedjeljka se u školske klupe vraćaju učenici od 1. do 4. osnovne i 3. razreda srednje škole

29.11.2019., Zagreb - Nakon strajka ucitelja danas su se ucenici vratili u skolske klupe. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici, a na prijedlog kantonalnog Kriznog štaba, donijela novu odluku o odvijanju odgojno-obrazovnog procesa.

Shodno navedenom, učenici razredne nastave od 1. do 4. ili u nekim školama 5. razreda privatnih i javnih osnovnih škola, kao i učenici paralelnih škola, pohađat će nastavu po kombinovanom modelu od ponedjeljka (19. aprila). To znači da će jedan dio učenika od ponedjeljka sjesti u školske klupe, dok će ostali nastavu pratiti online te će se taj proces rotirati naredne sedmice.

Kombinovani model nastave od ponedjeljka će pohađati i učenici 3. razreda javnih i privatnih srednjih škola te svi učenici JU Srednja muzička škola. Učenici 1., 2., i 4. razreda srednje škole nastavljaju pohađati nastavu online.

U dopisu koji je ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota-Muminović uputila svim osnovnim i srednjim školama najavljuje se i kako, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, planiraju od 26. aprila 2021. godine vratiti u školske klupe još jedan dio učenika predmetne nastave (posebno učenika 7. i 8. razreda) i učenika srednje škole, posebno 2. razred srednje škole, a sve uz strogo poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Obrazovni proces za sve sarajevske studente bit će i dalje organiziran u online formi.

Navedeno je da je ovaj izmijenjeni model nastave na snazi do 23. aprila 2021. godine.

Policijski sat u Kantonu Sarajevo produžen do 26. aprila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79