Sarajevo: Ovako bi trebao izgledati kružni vijadukt u naselju Boljakov Potok

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, na Facebooku je objavio fotografije na kojima se vidi transformacija prostora u Boljakovom Potoku, odnosno kako će izgledati kružni vijadukt na spoju Devete transverzale i ulice Safeta Zajke.

Radovi na trećoj fazi IX transverzale, odnosno veze IX transverzale s ulicom Safeta Zajke, gdje će biti izgrađen kružni vijadukt, a čija je izgradnja ugovorena, počeli su prije mjesec.

Kompletan objekt kružnog toka će se nalaziti na stubovima, cijeli prostor platoa od oko 2.000 kvadrata ispod njega bit će u funkciji naselja. Jedan dio tog prostora će biti namijenjen za parkiranje vozila, ali i za poslovne i druge sadržaje, kao i pješačku zonu.

Ovo saobraćajno rješenje predstavljat će cjelinu koja će vozačima omogućiti da u kratkom vremenu iz ulice Džemala Bijedića, koja se proširuje na četiri saobraćajne trake, preko IX transverzale dođu do autoputa.

Vrijednost kružnog vijadukta je oko 4,9 miliona KM, a finansira se sredstvima Ministarstva saobraćaja, Direkcije za puteve KS i Općine Novi Grad. Cijeli projekt IX transverzale koštat će oko 16 miliona KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79