Sarajevo: Pogledajte kako je izgledalo hapšenje novinarke Nidžare Ahmetašević

Na grupi Transbalkanska solidarnost pojavio se snimak na kojem se jasno vidi kako je i zbog čega uhapšena Nidćara Ahmetašević. 

– Transbalkanska solidarnost staje u obranu aktivistkinje i novinarke Nidžare Ahmetašević iz Sarajeva koja je danas uhićena jer nije pognula glavu pred nepravdom. Uhićenje jest čvrst pokazatelj pritisaka i dokaz kriminalizacije solidarnosti kojima su aktivistkinje_i i novinarke_i izložene_i posljednjih godina kad izražavaju negodovanje, protestiraju protiv ušutkavanja i otimanja slobode govora i kretanja. Dosta je nasilja struktura, stanimo na kraj linču zagovornica_ka slobode!, napisano je na Facebook grupi Transbalkanska solidarnost.

Na kraju vide se jasno čuje skandalozno ponašanje službenog lica.

– Stavi lisice budali…Ideš ti u Jagomir, navodi se u snimku.

Poznata novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu zbog “činjenja krivičnog djela” i “nepoštovanja naredbi službene osobe”.

U Sarajevu uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Inače, Nidžara Ahmetašević je dugogodišnja novinarka i aktivistica, posebno aktivna na polju ljudskih prava, i zaštiti prava ljudi u pokretu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79