Sarajevo pred novim problemom odvoza smeća, iz Rada krive Skupštinu KS

KJKP “Rad” Sarajevo oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem navodi da je zbog zabrane zapošljavanja onemogućeno imenovanje Nazornog odbora KJKP “Rad”, iako je konkursna procedura za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora provedena. Posljedično, odvoz smeća će biti usporen, tvrde iz preduzeća.

Kako kažu, time se dovodi u pitanje normalno funkcionisanje preduzeća.

Podsjetimo, zaključkom Skupštine KS se nalaže da se ponište sve započete procedure imenovanja upravljačkih struktura organa javnog sektora.

Iz “Rada” naglašavaju da su onemogućene aktivnosti na produženju Ugovora za nabavku rezervnih dijelova, tehničkog pregleda i registracije vozila, te generalno sklapanju okvirnih sporazuma i Ugovora čija je stvarna ili procijenjena vrijednost veća od 50.000 KM, koje obavezno potpisuju direktor preduzeća i predsjednik Nadzornog odbora o čemu se obavještava Nadzorni odbor.

“Prema navedenom, zbog isteka Ugovora za nabavku rezervnih dijelova i periodične, tehničke preglede i registraciju vozila od 16. oktobra ove godine, zaključno sa današnjim danom, morali smo parkirati 41 vozilo zbog kvara ili isteka registracije”, navodi se u saopćenju.

Iz “Rada” obavještavaju javnost da će se iz navedenih razloga, prikupljanje i odvoz otpada obavljati u smanjenom obimu. Ističu da čine sve što je u njihovoj mogućnosti da sa postojećim kapacitetima i resursima ispoštuju Operativni Plan i program odvoza i prikupljanja otpada.

U narednom periodu postoji mogućnost da se izvrši izmjena termina odvoza otpada, jer će vozila koja trenutno imaju na raspolaganju, biti operativna 24 sata kako bi se ukupne količine otpada sa područja Kantona Sarajevo na vrijeme prikupile i adekvatno zbrinule, navodi se u saopćenju KJKP “Rad”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79