(FOTO) Sarajevo prepuno žohara

U gradskim naseljima posljednjih nekoliko dana primijećena je najezda žohara. Problem predstavljaju stare građevine koje imaju dosta šupljina u kojima se ovi kukci skupljaju.

Građani su veoma uznemireni jer se žohari mogu vidjeti i na ulicama grada. U to se uvjerila i naša ekipa. Nekoliko zgrada u centralnim gradskim ulicama Ferhadija, Zelenih beretki… okupirali su žohari.

Detaljna dezinsekcija

Sugrađanka Emina Salčin kazala nam je da nije prijatno čuti da se tako nešto dešava u gradu.

– Nije mi drago što to čujem jer me žohari asociraju na nešto prljavo. Nadam se da će neko reagirati da se grad očisti – kazala je Salčin.

Žohari na zidovima - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba S njom se složila Dženana Bašić s Dobrinje. Rekla nam je kako nije iznenađena pojavom žohara jer ih, kako je istakla, i sama često viđa u svom naselju.

– Sve je dobro dok ne ulaze u kuće. Podrum zgrade u kojoj živim prepun je žohara. Gradu je hitno potrebna detaljna dezinsekcija, jer kako je krenulo, uskoro ćemo imati problema i s miševima, ali i zmijama – kazala je Bašić.

Davud Kadrić iz firme „Cosmosoulgroup“, koja se bavi dezinfekcijom, dezinsekcijom i deratizacijom, kazao nam je da su se žohari, najvjerovatnije, pojavili usljed nedavne poplave koja je zadesila ove općine.

Nema zaraze

– Poplava je učinila svoje. To su žohari koji obitavaju u podrumskim prostorijama koje su pretežno vlažne. Oni se kreću noću jer traže hranu i zato ih ljudi viđaju na fasadama. Po danu ćete rijetko vidjeti žive žohare, jer uginu od sunčeve toplote. Potrebno je izvršiti dezinsekciju, ali to se radi u zatvorenom prostoru. Crni žohari, kako ih mi zovemo, nisu štetni i ne šire zarazu – rekao je Kadrić za Avaz.

Drski pljačkaš terorizira radnice: Oštricom udara u pultove i uzima novac

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments