Sarajevo puno droge: U mjesecu maju pala 23 diler

Da je glavni grad Bosne i Hercegovine leglo narkotika, dilera te korisnika istih, odveć nije nepoznanica.

Policijski službenici svakodnevno privode dilere i korisnike zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, te većinu puste na slobodu. Ovakva situacija bila je u mjesecu maju.

23 osoba lišena su slobode zbog krivičnog djela 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga piše Crna-Hronika.

Dana 01.05.2023.godine u 01.10 sati policijski službenici PU Novi Grad su, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lica: H.A. i D.A. obojica iz Sarajeva. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana, nakon završene kriminalističke obrade, lica su otpuštena iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 02.05.2023. godine u 17,40 sati u ulici Semira Frašte, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode A.K., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ FBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed i dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 22-godišnjak je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Dana 03.05.2023. godine u 14,40 sati u ulici Olovska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres N.Š., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod njega je pronađeno i oduzeto 16 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje 40-godišnjak koristi na području općine Novo Sarajevo, te je pronađena određena količina materije koja asocira na opojnu drogu speed i dvije digitalne vage. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ FBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), osumnjičeni je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Dana 04.05.2023. godine u 15,45 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode A.M., rođen 2002. godine u Sarajevu i O.T., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 05.05.2023.godine u 22.45 sati policijski službenici PU Novi Grad su lišili slobode lice P.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 06.05.2023.godine u 21.45 sati policijski službenici PU Novo Sarajevo su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), lišili slobode lice I.Ć. iz Sarajeva. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 10.05.2023.godine, u 12.10 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode 31-godišnjeg A.M. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /čl. 239. KZ FBiH/. Kod njega su pronađena i oduzeta četiri PVC paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 11.05.2023.godine u 15.35 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a KS lišili su slobode lice S.H. rođen 1995.godine iz Goražda, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Kod njega je pronađeno i oduzeto sedam pvc paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i tri pvc paketića suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 12.05.2023. godine u 00,10 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode D.Ć., rođen 1993. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ FBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je nakon završene kriminalističke obrade otpušten iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 14.05.2023. godine u 21,30 sati u ulici Aleja Bosne Srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode A.S., rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo /član 239. stav 3. KZ FBiH/ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod njega su pronađene i oduzete tri ručno spravljene cigarete sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 15.05.2023. godine u 22,00 sati u ulici Ramiza Salčina, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode K.H., rođen 2002. godine, nastanjen u Teočaku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo /član 239. stav 3. KZ FBiH/ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod 21-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 15.05.2023. godine u 19,15 sati u ulici Put života, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres M.J., rođen 1981. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo /član 239. stav 3. KZ FBiH/ Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, 42-godišnjak je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni je otpušten iz službenih prostorija.

Dana 17.05.2023. godine, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije lišili su slobode: M.T., rođen 1992. godine, A.R., rođen 1991. godine i V.K., rođen 1984. godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/. Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena određena količina opojnih droga speed i marihuana. Nakon završene kriminalističke obrade navedena lica su utpuštena iz službenih prostorrija. Također, u popodnevnim satima u ulici Luja Pastera, općina Novi Grad, policijski službenici navedenog odjeljenja izvršili su pretres A.O., rođen 1991. godine u Loznici, nastanjen u Sarajevu i kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon. kao i određena suma novca. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija koje 32-godišnjak koristi na području općine Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 50 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu maruhuanu, 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, 15 grama materije koja asocira na opojnu drogu hašiš, 15 tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, digitalna vaga i drvena drobilica. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga /član 238. stav 1. KZ FBiH), osumnjičeni je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavlja se kriminalistička obrada nad navedenim licem.

Dana 20.05.2023.godine u 03.00 sati policijski službenici PU Centar lišili su slobode lice L.A. rođen 1993.godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivičnog djelo iz lčana 239. KZ F BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Izvršenim provjerama utvrjđeno je da je za imenovanim licem raspisana potraga od strane Osnovnog suda Sokoalc. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osoba lišena slobode je, nakon izvršene kriminalističke obrade, isti dan u 14.45 sati, predata na daljnju nadlež nost policijskih službenika Sudske policije Kantona Sarajevo.

Dana 23.05.2023. godine u 18,15 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres A.M., rođen 1989. godine, nastanjen u Sarajevu. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta 4 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), 34-godišnjak je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Dana 29.05.2023. godine u 17,30 sati u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije izvršili su pretres L.P., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/, 20-godišnjak je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni je otpušten iz službenih prostorija.

Dana 30.05.2023. godine u 15,45 sati u ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode A.K., 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta 4 paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 22-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 31.05.2023. godine u 20,40 sati u ulici Hakije Kulenovića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici PU Centar lišili su slobode Dž.M., rođen 1998. godine u Zenici, nastanjen u Žepču, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga /član 239. stav 3. KZ FBiH/. Prilikom pretresa kod njega su pronađena i oduzeta 3 paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 25-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79