Sarajevo svakodnevno broji stotine zaraženih i veliki broj umrlih a Konaković tvrdi da mjere daju rezultat

Donesene mjere podigle su mnogo bure u javnosti

Vlada Kantona Sarajevo u proteklih je nekoliko sedmica donijela niz restriktivnijih mjera u cilju spriječavanja širenja koronavirusa.

Tim povodom se na svom Facebook profilu danas oglasio, predsjednik Naroda i pravde, te zastupnik u Skupštini KS, Dino Konaković.

(FOTO) “Ne znamo šta s mrtvima, redamo ih jedno na drugo. Nema mjesta u mrtvačnici”

Konaković, naime, smatra kako su mjere koje je donijela Vlade KS već dale vidljivi rezultat. On je napisao da je prošle sedmice u Sarajevu zabilježen broj od 4.019 novozaraženih osoba, a u sedmici prije nje taj broj je bio bio 4.893 novozaražene osobe.

– Mjere i disciplina daju rezultate. Pritisak na bolnice i dalje je velik i moramo se čuvati još neko vrijeme. Maska, distanca i disciplina naši su prijatelji u ovoj borbi, rekao je Konaković.

Podsjećamo, donesene mjere podigle su mnogo bure u javnosti, prije svega među sarajevskim ugostiteljima koji smatraju da je upravo njihova branša najviše pogođena novim restriktivnim mjerama.

Brojke u protekle dvije sedmice variraju, međutim epidemiološka situacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine daleko je od idealne – piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79